Zainzuri-entsalada, tomatitos-a eta gaztanbera.

OSAGAIAK:
Zainzuri berdeko 2 sorta
Cherry-a tomate 150 g
Gaztanbera 100 g
Zuritutako intxaur 30 g
Kikos (arto txigortua) 30 g
Zuritutako ekilore-pipa 20 g
2 ozpin-koilarakada
4 oliba-olio-koilarakada
Piperbeltza eta gatza
Tomatitos-a eta gaztanbera, zainzuri-entsalada honetan ikusten dituzunez gero entsaladek ez dute eraman behar urazarik edo beste orri|hosto berde batzuk beti.
Kasu honetan, zainzuri samurrek oinarriaren egiten dute, eta emaitza bezala ematen dute errezeta azkar eta erraz 20 minututako zerrenda gehienez, sakela hazkatzeko beharrik gabe, izan dezakezun, eta oso arina ez zainzuriek ez gaztanberak kaloria asko ez dituztelako. Probatu nahi duzu?

ZAINZURI-ENTSALADARIK, TOMATITOS-ik ETA GAZTANBERARIK URRATSEZ URRATS NOLA EGIN
1- Zainzuriak garbitzea. Lehen, zainzuriak garbitzen ditu ur hotzetako zurrustaren azpian, zurtoineko parterik|lekurik gogorrena ezabatzen du, eta motz itzazu tamaina bereko zatietan.

2- Irakiteko eta egosteko ura jartzea. Zainzuriak prestatzen dituzun bitartean, ur gazia eramaten dio irakite ugariari kazola batean, gehi itzazu eta haiek samur baina oso egon arte 5 eta 7 minutu (lodieraren mendean egonez) bitartean egos itzazu.

3- Egosketa etetea. Behin eginda egon daitezenez gero, erretira itzazu bitsadera batez eta murgil itzazu egosketa eteteko izoztutako urarekiko ontzi bateko une batzuk. Honela, bere kolore berde bizia mantenduko dute. Eta gero, ur guztia ezabatzeko berriro ere xukatzen ditu.

4- Gainerako osagaiak prestatzea. Tomatitos-ak garbitzen ditu, lehor itzazu paper xurgatzaileaz eta motz itzazu erdiagatik. Gaztanbera xukatzen du eta xeha ezazu. Eta intxaurrak zati txikietan mozten ditu.

5- Ozpin-olioa egitea. Jar ezazu ozpina kaiku batean. Gatz-apur bat eta piperbeltzeko beste bat gehitzen ditu, eta, ondo emultsionatutako ozpin-olio bat lor dezazula eta guzti, ikusten du olioa, pixkanaka, sardexka|edukitzaile batekin irabiatzeari utzi gabe isuriz.

6- Emplatar-tzea eta balio izatea. Zainzuriak banatzen ditu lau kaikutan. Tomateak, xehatutako gaztanbera eta zatikatutako intxaurrak gehitzen ditu. Aurreko ozpin-olioaz ontzen da. Eta apaintzen du ekilore-pipekin eta txikitutako kikos-ekin.

receta ensalada esparragos tomate requeson nueces

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *