Pesto gorriarekiko kuiatxo tallarinak .

OSAGAIAK:
2 kuiatxo
6 tomate lehor
Tipulin 1
Hur 40 g
Baratxuri-atal 1
Ezkai-ramita 1
Birrindutako gazta parmatar 50 g
Oliba-olioa
Gatza
Bakarrik edo pastakoekin nahasita, kuiatxo-tallarinek beti garaitzen dute eta zuntz begetala dietari gehitzen laguntzen dizute. Ondo konbinatzen dute edozein saltsaz pasta tradizionalera lagundu ohi dien, baina egia gure pesto gorriaz daudela denekin bezala hatzak|behatzak txupatzeko. Haiek egitera animatzen bazara zu bera egiazta dezakezu. Facilísimos-ak dira.

HURA URRATSEZ URRATS NOLA EGIN
1- Barazkiak prestatzea. Batetik, jar itzazu tomate lehorrak kaiku batean, estal itzazu ur epelarekin eta utz itzazu pesto gorria gero lantzeko batzuei 15 minututan zehar beratzean. Kuiatxoak, beste bategatik kamusten ditu, garbi itzazu eta lehor itzazu. Tallarinak egiteko, soilik luzetara orri finetan eta, gero, 3ko zerrendetan edo 4 zabalera-mm-etan lehenik eta behin moztu behar dituzu. Hura barazki-zurigailu baten edo sukalde|sukaldaritza-mandolina bateko laguntzarekin egitea.

2- Pesto gorria lantzea. Tipulina garbitzen du erroak|sustraiak, lehen geruza|kapa eta parte|leku berde gogorrena erretiratuz; gero, garbi ezazu eta lehor ezazu. Baratxuria zuritzen du, ere. Beratzean utzi zenituen tomateak xukatzen ditu. Hurretako pielecilla fina erretiratzen du. Ezkaia garbitzen du eta hojita-ak banantzen ditu. Oso osagai txiki guztiak txikitzen ditu eta nahas itzazu kaiku batean. Azkenik, gazta parmatarra eta 3 olio-koilarakada gehitzen ditu, eta dena ondo gelditu arte taldea|janzkia|multzoa eragiten du integratuta. Estal ezazu sukalde|sukaldaritza-filmazioaz eta atseden hartzea unera arte pestoa uzten du balio izatea.

3- Tallarinak egostea eta balio izatea. Hura egiteko, uretako kuiatxo tallarinak galdarraztatu behar dituzu irakinez soilik ½ minutu pare batean zeharreko gatz koilaratxoa. Gero, erretira itzazu eta utz iezaiezu iragazki batean xukatzea. Eta, azkenik, banan itzazu 4 plateretan, gorria ontzen du pestoaz gainetik eta berehala balio du.

Receta tallarines de calabacín con pesto

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *