Perretxikoetako risotto lighta

OSAGAIAK:
5 patata ertain
Perretxiko 300 g
Zuhaitz-arroza edo carnaroli-a 250 g
Tipula 1
Baratxuri-atal 1
Barazki-saldaren 1 l
Ardo zuri-vasito 1
Gazta parmatar 50 g
4 oliba-olio-koilarakada
Perrexil-ramita bat
Gatza eta piperbeltza

BERTSIO TRADIZIONALA: 675 KCAL | BERTSIO ARINA: 438)
Risottoa da plater bonba horietako berehala ia dieta guztietatik ez bazenu formula ezkutua hura arintzeko desagertzen den bat.
Guk dugu eta… Perretxikoetako gure risotto lighta 200 kaloria baino gehiagorekin errezeta tradizionalean eta, beraz, % 100etan erruko ahal zaitezela incarle-a hortza noizean behin libratzen duen errezeta gutxiago da.
Hura lortzeko, batetik gurin koipetsua baztertu dugu, eta olio-kantitatea eta beharrezko kantitate txikienerako Parmako gazta txikiagotu ditugu.
Eta haragiak, beste bategatik baztertu ditugu eta alde agertu dugu, lurrin eta zapore asko hari emateaz gain, bai saciantes-a hain batere kalorikoak ez diren perretxikoen.
Emaitza: plater begetarianoa, haragia batzen ez denez gero ezta ere arrantzan eginda, eta askoz arinago betikoa baino.

PERRETXIKOETAKO RISOTTO LIGHTIK URRATSEZ URRATS NOLA EGIN
1- Salda berotzea. Jar ezazu berotzera barazki-salda. Perrexila garbitzen du, lehor ezazu, orri|hosto oso batzuk gordetzen ditu apaintzeko eta gainerakoak pikatzen du. Gazta parmatarra birrintzen du.

2- Baratxuria eta tipula sueztitzea. Zuritzen du eta baratxuria eta tipula garbitzen ditu, eta txiki itzazu. Kazola batean, oliba-oliokoarekin suezti itzazu batzuei 5 minututan zehar gutxi gorabehera su leunetara.

3- Perretxikoak salteatzea. Bitartean, perretxikoak garbitzen ditu. Zenbait oso uzten ditu apainketarako, eta gainerakorako pika itzazu zatitxo txikietan. Gehi iezazkiozu kazolari guztiak, eta dena 5 minutu gehiago inguru saltea ezazu.

4- Arroza gehitzea. Behin perretxikoak tipularekin eta baratxuriarekin saltea ditzazunez gero, oso utzi zenituenak erretiratzen ditu eta gorde itzazu. Arroza gehitzen du kazolara, eta dena arin frijitzen du batera beste 5 minutu, eragiteari utzi gabe.

5- Risottoa egitea. Ardo zuriko eta salda-cacillo bateko vasito-a isurtzen du, eta egosten da 15 minututan zehar, maiz eraginez, eta arroza hura xurgatzen ari izan ahala salda gehituz.

6- Risottoa osatzea. Esandako denboran igarota, gehitzen ditu gazta, perrexila, gatza eta gustura, eta gainerako saldara piperbeltza eta, energikoki eraginez, 3 minutu gehiago egosten ditu. Atseden hartzea uzten die 2 minuturi, eta balio du.

receta de risotto ligero de setas

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *