Osagaiak:
3 koilarakada azukre zuri edo koko-azukre
2 koilarakada ur 200 g gaztaina
400 ml landare-esne
70 g azukre beltz edo koko
Kanela-adar 1
2 iltze usain
200 ml esnegain edo landare-esne
4 arrautza
Limoi zuku tanta batzuk
Txokolate zuria apaintzeko

Gozokia egitea
Jarri ontzi batean azukrea, gainean ura eta limoi tanta batzuk. Berotu su ertainean, mugitu gabe. Karamelua behetik osatzen hasten denean, txakurra kirtenetik mugitu, dena ondo nahas dadin. Pare bat minutu gehiago utzi, eta behin kolore gehiago hartzen hasitakoan, sutatik kendu. Hondar beroarekin gozokiak urreztatzen jarraituko du.
Egurrezko koilara edo silikonazko espatula baten laguntzaz, isuri karamelua alboetan, eta biratu alboetan ere bustitzeko.
Hegalak egitea
Gaztainak ondo garbitu, basean ebaki bat egin, erre egingo bagenitu bezala. Kazola batean jarri, urez estali eta 25 minutuz egosi. Utzi pixka bat hozten, eta kontuz zuritu gaztainak, eta kendu, halaber, barruko oin txikia.
Bitartean, egosi esnea, azukrea, kanela adar bat eta bi iltze usain.
Irakiten hasten denean, sutatik kendu eta epeltzen utzi. Iltzeak eta kanela atera.
Janari-prozesadore edo irabiagailu indartsu batean, gaztaina egosiekin infusionatutako esnea birrindu behar da, krema bat ahalik eta finena geratu arte.
Bol batean nahastu arrautzak eta esnegaina edo esne begetala. Gehitu nahasketa hori gaztaina-kremari, eta birrindu segundo batzuk elkarrekin, nahasketa homogeneoa lortu arte.
Karamelatutako moldeak iturri altu batean jarri eta bertan ura botako dugu. Bete molde bakoitza ia ertzeraino. Isuri ur beroa iturrian, flaneren zatiak estali arte, Maria komunera egosteko. Laberatu 40-45 minutuz 180 ºC-tan, labea aurrez berotuta eta beroa gora eta behera. Labana sartu duten eta garbi atera den egiaztatzeko, prest daude.
Atera flanak labetik eta utzi hozten giro-tenperaturan; ondoren, gorde hozkailuan.
Zerbitzatu behar direnean, askatu moldearen eta flanaren paretaren artean aizto bat pasatuz.
Kontuz ibili plater baten gainean. Hegal horiek apaintzeko txokolate zurizko armiarma oihal batzuk egin daitezke, Halloweenei ukitu bat emango dietenak.

2 pensiamientos en “Gaztaina-flana

  • Sergio

    Asko gustatu zait! Web orrialde bikaina duzue!

    Responder
    • nutriziolagunak

      Eskerrik asko!

      Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *