Baba Ganush

Osagaiak 2 berenjenia 4 koilarakada tahini 2 koilarakada limoi zuku 3 baratxuri hortz Koilarakada bat komino hauts Itsas gatzaren koilarakada 1 (aukerakoa) Jarraibideak Labea 180 ºC-tan edo 355 ºF-tan aurrez estimulatzen du. Egin ebakiak berenjenetan labe batekin, labean lehertu ez daitezen. Labea erretilu batean 40 bat minutuz edo eginda egon arte. Berenjenak ukitzean ez erretzeko […]

Leer más
Hummus

Hummus-a garbantzu pate moduko bat da, oso azkarra eta bikaina ogi txigortuarekin igurtzitzeko. Baina baita beste errezeta batzuetarako oinarri gisa edo ogitarteko soil bat egiteko ere. OSAGAIAK: Garbantzuak (nik dagoeneko egositako garbantzuak erabiltzen ditut, 300 gramoko txalupa kasu honetan). Koilarakada bat komino ehotu. Baratxuri hauts koilarakada 1. Xafla 1 tahini (sesamo-pasta). Limoi erdiko zukua. Koilarakada […]

Leer más
Meloiarekin eta sandiarekin

Osagaiak: Limoia 2 cm-ko jengibre-zati 1 Lima zati batzuk Sandia-zati handi 1 Meloi zati handi 1 Belar-sorta 1 Jarraibideak Sandiako izotza prestatzeko, sendabidea birrindu Pertsonal Blenderren edalontzian edo Vitamixen 0,6 litroko edalontzian, edo zuku erauzgailu batekin lortu. Bete kubiterak eta izoztu gutxienez 4 orduz. Meloia zatitu eta zukua sandia bezala birrindu edo atera, belar-hostoekin batera. […]

Leer más
Noodles beganos

OSAGAIAK: -Barazkiak gustura, nire kasuan: piperrak (berdea, gorria eta horia), kalabazina eta azenarioa. -Noodles beganos (berrikusi ondo osagaiak, askok arrautza daramatelako)– Barazki salda -Soja saltsa– Gatza eta olioa PRESTAKETA: Lehen urratsa barazkiak ondo garbitu eta tiratan moztea da (nahiz eta beste modu batera egin dezakezuen). Itsasten kontrako eltze batean olioa berotzen jartzen dugu, eta barazkiak […]

Leer más
Pak choi kukuluak-Basmati arrozarekin

Osagaiak (4 mahaikide) · 200-250 gramo arroz basmati edo thai · 12 pak choi kukuluak · 40 gramo ostra saltsa (errezeta begetarianoetan, ez erabili edo landare-kontzentratu batez ordeztu) · 30 gramo soja saltsa · 10 gramo sesamo-olio · c/c jengibbre hautsa · Baratxuri-hortz 1 · 1 c/p sesamo beltzeko haziak · c/n de shichimi togarashi […]

Leer más
Chai begano irabiatua

Osagaiak: Txi infusiozko katilua (120 ml) Almendra-esne katilukada (120 ml) Banana 1, zuritua, erdira moztua Olo-maluta 2 koilarakada Kanela pittin bat Usain ehotuko iltze iltze 1 Kakao-hautsa (aukerakoa) 3 izotz-kubo (aukerakoa) Jarraibideak Prestatu chai infusioa (7-10 minutuko infusioa eta sartu) eta utzi hozten. Vitamixen pitxerrean osagai guztiak adierazitako ordenan sartu eta tapa ondo itxi. Programak […]

Leer más
Barazki arroza eta saltsa erromeskoa

Igande honetan, noizean behin egitea gustatzen zaigun barazki arroza eta saltsa erromeskoa prestatu ditugu, eta hozkailuan dugunaren arabera aldatzen da; adibidez, babarrun berde batzuk, txanpinoi batzuk edo bestelako barazkiak eraman ditzake. Oraingoan arroza piper berde, berenjena, baratxuri samur eta espinakak erabiliz egin dugu. Barazki arroz hau oso goxoa dago, baina saltsa erromantiko pixka batekin batera […]

Leer más
Gaztaina-flana

Osagaiak: 3 koilarakada azukre zuri edo koko-azukre 2 koilarakada ur 200 g gaztaina 400 ml landare-esne 70 g azukre beltz edo koko Kanela-adar 1 2 iltze usain 200 ml esnegain edo landare-esne 4 arrautza Limoi zuku tanta batzuk Txokolate zuria apaintzeko Gozokia egitea Jarri ontzi batean azukrea, gainean ura eta limoi tanta batzuk. Berotu su […]

Leer más