Osagaiak (4 mahaikide)
· 380-400 gramo arroz aromatiko (Thai edo Basmati)
· 300 gramo kirten (azalik eta hezurrik gabe)
· 250 gramo pepino
· Kipula more txiki 1
· 80 gramo intxaur zurituta
· 1 c/s muztioa
· 60 gramo baratxuri olio eta albaka
· 1 c/c piperbeltz aleppo
· Gatza.


ELABORAZIOA
Prestatu arroza, ur hotzarekin malaloa, eta jarri lapiko batean ur bikoitza (edo fabrikatzaileak adierazitakoaren arabera), eta gehitu gatza gustuari. Zaindu ura xurgatu eta egosita egon arte, orduan ur hotzarekin freskatu egosia geldiarazteko.
Ondoren, prestatu gainerako osagaiak, moztu kirtena dadotan, pepinoa bezala, jarri bi osagaiak arro zabal batean. Zuritu tipula eta pikatu dadotan, gehitu katilura intxaur zatituen ondoan.
Baratxuri eta albaka olioa (guk marinatutako mozzarellatik genuena erabili dugu) muztio saltsarekin, piperbeltz aleppoarekin (beste espezie pikante batekin ordezka dezakezu) eta gustuko gatzarekin nahasten ditu. Kirten eta pepinozko entsaladaren gainean isurtzen du ongarria, eta pixka bat beruneztatuarentzat gordetzen du, ondo nahasten du.

Arroz aromatikoa eta koroa entsaladarekin zerbitzatzen du, albaka fresko hosto batzuekin apaintzen du eta arrozaren gainean gordetako ongarria zerbitzatzen amaitzen du. Probetxu ona!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *